Tudni szeretné, mennyi valójában a saját készítésű pálinka szeszfoka? Akkor ebben a kategóriában megtalálja, amire szüksége van! A hobbi felhasználók részére optimalizált kínálatunk, melyben szeszfokolókat és tartozékokat talál.

   Szeszfokoló: egy szeszfokolóval minden víz-alkohol keverék alkoholtartalmát lehet megállapítani. A szeszfokoló a folyadék alkoholtartalmától függő mértékben merül a folyadékba. A skálának a folyadék felszínénél lévő értéke mutatja meg az ital szeszfokát. Szeszfokolót minden párlathoz (pálinka, whisky, vodka, borpárlat, stb.) lehet használni.

   Borfokoló: a borfokolóval ahogyan a neve is mondja, kizárólag a bor alkoholtartamát lehet meghatározni, azonban a megerjedt cefre folyékony része ugyanúgy viselkedik, mint a bor. Ezért aztán ha a megerjedt cefréből valamennyit megszűrünk, ezzel az eszközzel akár a kész cefrénk alkoholfokát is megmérhetjük.

   Mustfokoló: a mustfokolóval a must fajsúlyát, ezzel pedig a cukor tartalmát lehet meghatározni. Főként a cefre cukorfokát mérik meg vele még erjedés előtt. Ebből az értékből következtetni lehet az elkészülő cefre alkoholfokára.

   Azonban hogyan mérhetjük meg a likőrök alkoholfokát?

Mivel a likőr cukrot tartalmaz, másként kell megmérni a szeszfokát, mint egy egyszerű alkohol-víz keveréknek, nem lehet egyszerűen borfokolóval vagy szeszfokolóval a mérést elvégezni. Aki saját maga készít likőröket, az utána is számolhat, mennyi alkoholt tartalmaz. Ha például 1 liter 40%-os alkoholt egy liter alkohol mentes folyadékkal (például gyümölcslé, szirup, tejszín, stb.) összekeverünk, akkor két liternyi, 20% alkoholtartalmú likőrt kapunk.

Amennyiben pontosan szeretné a kész likőr alkohol tartalmát meghatározni, akkor speciális labor készülékkel végzett próba destillációra van szükség. A berendezés ára a szaküzletekben gyakran meghaladja az 1.000 Euró értéket is.

Artikel gefunden

Szeszfokolók

Sortierung:
Seite:
Sortierung:
Seite: